Annons
Nöje

Redaktionen tippar på mellon

Publicerad 19 februari 2016
Lisa Ajax, en av de tävlande i Norrköping.
Lisa Ajax, en av de tävlande i Norrköping.

I kväll är det dags för deltävling tre i Norrköping. Redaktionen tippas att Oscar Zia går vidare till final. I kväll vet vi säkert.

SaRaha - Kizunguzungu

Annons

DR: Svängigt och poppigt. Kan säkert bli en vårplåga bland småbarnsföräldrar. Betyg 2. Andra chansen.

CS: Glad musik som kommer att spelas på många träningspass framöver. Men i melodifestivalen kommer SaRaha inte att gå vidare. En 3.a i betyg.

OA: Betyg: 2. Afrikanska toner och inslag är inte jättefrekventa i Melodifestivalen och den här låten kommer nog inte bidra till någon förändring. Utslagen.

JC: Skönt med en låt som tar ut svängarna lite och klädseln påminner om en sci-fi från 80-talet. Åker tyvärr ur direkt. Betyg: 3.

Swinfly feat. Helena Gutarra - You Carved Your Name

DR: Inga större överraskningar. Swingfly låter som Swingfly brukar låta. Betyg 3. Till final.

CS: Swingfly har en hel del hits bakom sig men melodifestivalen är fel scen för honom. Han och Helena Gutarra når andra chansen som högst. Betyg 4.

OA: Betyg: 2. Swingflys "Me and my drum" blev en riktig succé 2011 men det här är inte en lika bra låt. Verserna och refrängen låter som två helt olika låtar musikaliskt men tittarna kommer rösta låten till final, mycket tack vare det rätt mediokra startfältet i övrigt.

JC: Skön uptempo låt, som en flashback från 90-talet. Tar sig till andra chansen. Betyg: 3.

SMILO - Weight of the World

Annons

DR: Discjockeyn gör fesivaldebut. Nej, Clabbes medverkan i Malta räknas inte. En usel variant av det vi hör på radio varje dag. Betyg 1. Utslagen.

CS: Här var det skämskudde! Tre killar och ett dj-bås på scen. Nej, nej, nej. Hej då för SMILO. Låten är en dålig variant av House-eran. En 0:a i betyg.

OA: Betyg: 2. Ett skönt gung i låten och något nytt i tävlingen. Men känns det inte lite väl mycket som Avicii, fast betydligt sämre? Kommer gillas av den ungdomliga publiken men räcker det? Ja, på sin höjd andra chansen.

JC: Grabbarna hoppar jättefint i takt och låten är väl helt ok. De klappar sig direkt till final. Betyg: 2.

After Dark - Kom ut som en stjärna

DR: Klassisk schlager. Det är aldrig fel. Men ingen La Dolce Vita. Och det är inte 2004 längre. Betyg 2. Utslagen.

CS: Nu är det traditionell melfest! After Dark går hem hos de som är gamla i gemet, så vi kommer att få se dem i Halmstad igen. En 2:a betyg.

OA: Betyg: 2. Schlagerpubliken kommer gilla låten men det är inte en samma självklarhet till succé som La dolce vita. Utslagen.

JC: Låter precis sådär revyigt som After Dark bör/ska och kommer säkert att få många röster från den mognare publiken. Tar sig vidare till andra chansen. Betyg: 2.

Lisa Ajax - My Heart Wants Med Dead

Annons

DR: Idolvinnare 2014 som verkar ha laddat för Melodifestivalen sedan dess. Anonymt och oförargligt. Betyg 2. Andra chansen.

CS: Lisa Ajax kommer att gå vidare till final. Punkt. En trallvänlig melodi som sätter sig innanför pannbenet. En 4:a i betyg. Heja!

OA: Betyg: 2. Låten är helt okej men visst känns det lite mer Rihanna än Lisa Ajax? Kommer nog ha fansen med sig så det blir trots allt andra chansen.

JC: Sticker inte ut på något sätt. Pajig text och monoton röst, för tråkig. Åker ut direkt. Betyg: 1.

Boris Réne - Put Your Love on Me

DR: Fotbollsspelare i Degerfors som gästspelar som sångare. Jag tror inte att han kommer att missa speciellt mycket av försäsongen. Betyg 1. Utslagen.

CS: En trist och tjatig låt. Den lämnar inga spår efter sig. Man varken gillar den eller ogillar den. Boris René åker ut i Norrköping och får en 1: a betyg.

OA: Betyg: 2. Bra med en låt som sätter sig på hjärnan, men tyvärr kommer den bli tjatig. Publiken kommer inte rösta fotbollsspelande Boris Rene till något annat än utslagning

JC: Tjatig refräng och dålig låt. Kommer att åka ur direkt. Betyg: 1.

Oscar Zia - Human

Annons

DR: Proffsigt och modernt. En given finalist. Betyg 4. Till final.

CS: Vilken scen! Här är det kraft i Oscar Zia. En tung låt som tar sig vidare till final. En 4:a i betyg.

OA: Betyg: 3. Startfältets bästa låt men det överdrivet många kamerabytena kan få folk att fokusera mer på det än själva låten. Jag tror och hoppas att "Human" röstas till final.

JC: En låt som kommer att gå hem, det låter väldigt pojkbandigt och Oscar sjunger bra. Går till finalen direkt. Betyg: 3.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons