Annons

Region Kronoberg hos Kronofogden

Publicerad 27 februari 2016
Foto: Pressbild/Region Kronoberg
Foto: Pressbild/Region Kronoberg

Varje månad missar Region Kronoberg att betala hundratals fakturor i tid. 35 av dem gick så långt som till Kronofogden förra året, skriver P4 Kronoberg. Bland annat ska ett köp av två mobiltelefoner så sent som i januari i år ha hamnat hos Kronofogden.

– Självklart ska vi betala alla fakturor i tid, och det är något vi fokuserar väldigt mycket på att det ska bli så. Det är inte bra att vi inte betalar fakturor i tid, säger Jens Karlsson,ekonomidirektör, till P4 Kronoberg.

Annons

De obetalda fakturorna kostar, enligt Jens Karlsson, uppskattningsvis 150 000 kronor per år för påminnelseavgifter och ränta.

Anledningen till de obetalda fakturorna ska vara att vissa försvinner i posten, att Region Kronobergs rutiner gör att flera personer måste godkänna fakturorna och att det nuvarande ekonomisystemet är 17 år gammalt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons