Annons

Regionen lämnar samarbete

Publicerad 14 januari 2018
Foto: Region Kronoberg

Region Kronoberg ska lämna biståndssamarbetet med Sydafrika. Regionen har tillsammans med bland annat Växjö kommun bedrivit samarbetet med Sydafrika med syfte att bland annat främja demokratin i landet.

– Projekt kan och ska avslutas och det kanske är dags att gå vidare till något annat internationellt projekt i stället. Resonemanget har varit så att vi har gjort vårt i detta projekt, säger Charlotta Svanberg (S), ledamot i regionstyrelsen, till Smålandsposten.

Annons

På tisdag ska regionstyrelsens arbetsutskott behandla frågan. Däremot tänker inte Växjö kommun avsluta samarbetet.

– Vi kommer att fortsätta med samarbete och det finns en bred politisk enighet bakom det beslutet. Jag beklagar att regionen inte vill vara med längre. Detta kostar Växjö så lite och jag tycker att det är värt det, för det ger Sydafrikanerna så mycket mer, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd i Växjö, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons