Annons

Regionen vill begränsa privata vinster

Publicerad 21 februari 2017
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG

Region Kronobergs regionstyrelse beslutade på tisdagen att de vill begränsa vinsterna för privata välfärdsföretag.

– Jag är övertygad om att välfärdsföretag kommer att kunna fortsätta arbeta som tidigare om en vinstbegränsning införs. Seriösa företag har inte möjlighet att göra några övervinster eftersom de prioriterar god kvalitet istället för vinst, säger regionrådet Anna Fransson (S), via ett pressmeddelande enligt Smålandsposten.

Annons

Men ledamöterna var inte eniga och de borgerliga partierna reserverade sig mot beslutet. De anser bland annat att det behövs en mångfald i välfärden och att vinster och överskott behövs för att utveckla verksamheten och för att göra investeringar.

– Privata aktörer gör en mycket stor insats i välfärden och det är brukare och patienter som själva väljer vilken vårdgivare och omsorg man vill ha och den valfriheten slår vi vakt om, säger regionrådet Suzanne Frank (M), via pressmeddelandet, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons