Annons

Rekordaffär för Växjöföretaget

Det Växjöbaserade företaget IST har gjort sin största affär någonsin i Sverige. I fredags slöts avtalet som innebär att de ska leverera IT-system till samtliga skolor i Göteborgs stad.
– Kontraktet löper på tolv år och medför flera nyanställningar, berättar Björn Andersson, VD för IST i Sverige.
Växjö • Publicerad 8 maj 2018
Björn Andersson och Camilla Gustavsson.
Björn Andersson och Camilla Gustavsson.Foto: Pressbilder

Nyligen blev det klart att IST vunnit Göteborg stads upphandling gällande IT-system för skolor. Avtalet löper på tolv år. Affären är den största som IST gjort i Sverige och beskrivs som otroligt viktig av IST:s ägare och styrelseordförande Björn Sundeby.

– Det här öppnar upp många nya möjligheter. Dessutom ger det ett starkt signalvärde. Vi stärker vår position som Sveriges dominerande edtech-företag.

Annons

Framgångskonceptet handlar om att förstå skolvärlden och att leverera användarvänliga IT-system menar IST:s koncernchef Tommy Eklund.

– Vi har satsat väldigt mycket på användarbarheten. Våra system är komplicerade i sin struktur men är enkla att använda för både lärare, elever och föräldrar.

Att ta hem en sådan här omfattande upphandling är en lång process. Förberedelserna påbörjades redan hösten 2016 och själva upphandlingen pågick i åtta månader.

– Det är ett riktigt lagarbete som involverat hela IST, säger product manager Camilla Gustavsson.

Björn Andersson, VD för IST i Sverige, konstaterar att vinsten i upphandlingen är ett betydelsefullt kvitto på att IST är marknadsledande när det gäller att utveckla och leverera IT-system till skolor.

– Vi har de bästa lösningarna och tjänsterna anpassade för skolan. I Göteborg ska våra system användas av 107 000 elever och 160 000 föräldrar.

Kommer den här affären innebära nyanställningar?

– Ja, vi ska rekrytera både systemutvecklare och verksamhetspersonal ute i skolorna. Sedan tidigare har IST målet att anställa en ny person i veckan. Nu höjs ambitionsnivån ytterligare.

Hur kommer ni fira affären?

– Vi ska fira framgången med vår fantastiska personal. Totalt är vi 400 som alla bidrar till den här framgångsresan, säger Björn Sundeby.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons