Annons

Rekordmånga nya poliser i Växjö

Publicerad 4 februari 2016

Rikspolischef Dan Eliasson har uttryckt önskemål om 2 500 nya poliser före 2020. Anledningen är bland annat läget i omvärlden med flyktingkris och terrorhot. Något politiskt beslut har ännu inte tagits, men på Linnéuniversitetet i Växjö väntar en rekordökning i antalet poliser redan till hösten.

De senaste terminerna har mellan 75 och 100 nya poliser tagits in på utbildningen. Till hösten är planen att 200 poliser ska påbörja utbildningen, plus 50 poliser som pluggar på distans.

Annons

– Vi fick flest av alla. Jag ser att vi har ett jätteförtroende och att vi har gjort ett jättebra jobb. Det är roliga problem. Det är mycket värre när man ska ha ett nollintag, säger Betty Rohdin, chef för polisutbildningen.

Att tredubbla antalet studenter innebär en del planering. Vid en kraftig uppgång 2007 hyrde polisutbildningen in sig i lokaler hos externa aktörer. Det kan bli aktuellt igen.

– Personal är vi nog inte så oroliga för. Vi har väldigt många som vill komma tillbaka som har varit duktiga lärare tidigare, säger Betty Rohdin.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons