Annons

Rekordökning av hotellgäster i Växjö

Publicerad 1 mars 2017
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Allt fler hyr hotell i Växjö. Under 2016 ökade hotellbeläggningen med över 17 000 rum, jämfört med året innan. I fjol var antalet uthyrda rum hela 198 651 stycken. Det är också första gången sedan statistiken började föras 1994 som beläggningen uppgår till över 50 procent. Under 2016 var det 53,9 procent uthyrda rum.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen i Växjö och 2016 års hotellbeläggning. Framförallt ser vi en markant ökning under sommarmånaderna. Vi konstaterar också att de gemensamma satsningar som gjorts på evenemangssidan, bland annat genom bildandet av Växjö & Co nu bär frukt, säger Göran Ivarsson, hotelldirektör på Quality Hotel Royal Corner, i ett pressmeddelande.

De totala logiintäkterna i kommunen ökade med 13,6 procent, vilket i pengar innebär 19,4 miljoner kronor exklusive moms.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons