Annons

Rektor tonar ner skolbråket

Publicerad 30 september 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under torsdagen hamnade två elever i vilt slagsmål på Kungsmadskolan i Växjö. En av eleverna fick föras till sjukhus och väktare placerades ut på skolan för patrullering. Men enligt en av rektorerna handlade inte något större drama.

– Jag vill tona ner den här händelsen. Det känns som jag skulle vilja göra det. Det var bråk och det vill jag inte dementera. Men vi har inte kunnat hitta bakomliggande orsaker ännu i alla fall utan det verkar vara en händelse som skedde ganska impulsivt, säger Jenny Wikby till Smålandsposten.

Väktare och fältarbetare är på skolan för att lugna både elever, personal och vårdnadshavare. Skolan kommer jobba mer med värdegrundsarbete och prata mycket med eleverna. Polisen har fortfarande inte gripit någon för misshandeln, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons