Annons

Rektorn om nattens skolbrand

Publicerad 2 januari 2017
Foto: LÄSARBILD, ALBIN SUNDBERG
Foto: LÄSARBILD, ALBIN SUNDBERG

<iframe frameborder="0" scrolling="0" height="180" width="320" src="https://gotamedia2.solidtango.com/widgets/embed/pvpqn9ze?auto_play=false&rel=0" allowfullscreen></iframe>

Sophie Svensson Bruschi, som är rektor på Sandsbro skola, fick information om branden vid 22-tiden på söndagskvällen.

Annons

– Det är fruktansvärt och har fått konsekvenser som ingen kunnat ana. Det är hemskt att se det snabba förloppet. Jag är väldigt tacksam att det inte har blivit några personskador, säger hon till SVT Småland.

Under måndagsmorgonen möttes en krisgrupp på cirka 20 personer i Sandsbro idrottsklubbs lokal. På plats fanns personal från räddningstjänsten, fastighetsägaren och skolledningen.

– Ambitionen är att vi ska ha igång skolan på måndag. Lektionssalarna är relativt intakta så det ska gå, men det beror lite på omständigheterna. Vi kan ännu inte ge några definitiva besked, säger Sophie Svensson Bruschi till SVT Småland.

LÄS MER OM HÄNDELSEN

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons