Annons

Rektorn på väg västerut

Publicerad 5 december 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

På fredag tar högskolestyrelsen i Halmstad beslut om vem ska föreslås som ny rektor. Därefter ska regeringen fatta ett slutgiltigt beslut. Och det finns bara en kandidat kvar, nämligen Stephen Hwang, rektor på Linnéuniversitetet. Nu har han själv uttalat sig om det till Barometern.

– Vi har lyckats slå samman två gamla lärosäten till ett respekterat och framgångsrikt universitet. Det är väldigt eftersökt och har gott samarbete i hela regionen, det är klart att det blir jättetufft att lämna det. Samtidigt måste man inse sin egen begränsning. Jag har varit rektor i sju år, det är lång tid och det är bra om nya krafter kommer in. Jag har två år kvar på Linnéuniversitetet och trivs jättebra, men jag såg helt enkelt en möjlighet att få ett nytt förordnande på sex år. Jag fyllde nyss 60 år och väntar jag ett år till blir det för sent. Nu fanns det en lucka, säger Stephen Hwang till Barometern.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons