Reservbetonat Öster förlorade i cupen

Publicerad 31 augusti 2016

Öster förlorade onsdagens cupsemifinal borta mot Oskarshamn. Hemmalaget tog initiativet direkt i matchen och ledde med 2-0 efter 16 minuter. Öster hade dessutom bara ett avslut på mål under de 20 inledande minuterna.

Men några minuter senare reducerade Öster genom Robin Strömberg, efter inlägg från Daniel Ahonen. Efter målet lyfte Öster men resultatet stod sig halvleken ut. I andra halvleken gjorde Oskarshamn 3-1, ett mål som skulle visa sig matchavgörande. Trots att inhoppande Karl Hjertberg gjorde 3-2 i den 71:a matchminuten räckte det inte och fjolårets vinnare Öster är därmed utslagna i Hyundai Cup.

Det var ett reservbetonat lag som ställde upp i cupmatchen och fokus ligger istället på lördagens match mot Trollhättan.