Annons

Revansch för Rosén

Efter en riktigt jobbig säsong jagade Robert Rosén revansch. Han har lyckats att ta den och i kommande slutspel har han och Växjö Lakers också ett fruktat vapen i sitt powerplay.
Växjö • Publicerad 15 mars 2018
Foto: SIMON HASTEGÅRD

Robert Rosén blev förste spelare i Växjö Lakers att passera 500 matcher. Efter sex SHL-säsonger med föreningen har han varit med om det mesta, men Växjö Lakers har aldrig varit så stora favoriter inför ett slutspel som man är i vår.

– Vi kommer att vara favoriter och det är något vi måste kunna hantera – att gilla läget och inse att vi har ett jättebra lag. Vi har alla chanser, men det måste göras också. Det måste vara ett hårt jobb först.

Annons

Vad lärde ni er för ett år sedan?

– Det är väl det. Vi vann serien, hade spelat jättebra hela säsongen och visste att vi hade ett bra lag. Vi trodde att någon annan skulle lösa det. Någonstans puttade vi bara problemet vidare. Ingen ville gå i bräschen och ta tag i det.

Robert Rosén kom till fjolårets slutspel småskadad efter en tuff säsong. Han siktade på revansch och fick den. Säsongens poängskörd är den näst bästa under sex SHL-säsonger i Växjö Lakers.

– Det känns skönt att kunna studsa tillbaka och vara med och bidra i lite större utsträckning. Det är givetvis oerhört skönt och inget att hymla om.

Hur har säsongen varit?

– Jag tycker att den har varit helt okej. Inledningen var lite tuff poängmässigt, men i många av de matcherna spelade jag ganska bra kände jag själv. Jag skapade mycket och spelade mycket. Efter tio-tolv matcher började det släppa poängmässigt och vi fick otroligt bra stäm i powerplay. Överlag har det faktiskt känts ganska bra i år.

Det är inte ofta ni haft powerplay som ett riktigt vapen?

– Verkligen inte. Det har varit akilleshälen tidigare år egentligen. Dock har vi bevisat att man inte behöver vara ruggigt bra i powerplay för att gå långt och uträtta något bra. Det är givetvis otroligt skönt att ha det och känna att det fungerar. Det vinner många matcher under en säsong om man har ett bra powerplay.

Hur är känslan några dagar innan det drar i gång?

– Jättebra. Det ska bli otroligt kul och det känns som att vi verkligen är förberedda på ett annat sätt i år. Det är svårt att sätta fingret på det. Gruppen känns redo och införstådda med vad som krävs för att vi ska uträtta något bra. Jag ser fram emot det väldigt mycket.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons