Annons

Lindblad om starka hemmaformen

Publicerad 15 september 2016
Foto: Pontus Steneros, Smålandsposten
Foto: Pontus Steneros, Smålandsposten

Under säsongen har Karl-Johan Lindblad hjälpt Öster att vara nästintill felfria bakåt på hemmaplan (20-1 i målskillnad), men på slutet har det även blivit två straffmål på lika många matcher.

– Om det dyker upp en till så är jag redo, säger Lindblad, som resonerar vidare kring sin roll i laget:

Annons

– Man är ju ändå back, så när man håller nollan är det ju jäkla gott, särskilt om det leder till en seger. Men det är ju en speciell känsla att göra mål också, även om de här båda straffmålen inte varit matchavgörande.

24-årige Lindblad hör till en grupp spelare som varit med i både medgång och motgång. Han var med när Öster tog steget upp i Allsvenskan, och även när de åkte ner i Division 1.

– Vi är ju flera som varit med under den här resan. Det är klart att det kanske bli extra speciellt för oss nu när det drar ihop sig, och extra mycket känslor. Men det är inget som hämmar oss på planen, säger Lindbland och fortsätter:

– Alla vill såklart ta oss tillbaka dit vi var innan. När man som jag varit med och både gått upp och åkt ur vet man vad man föredrar. Att åka ur är det jävligaste som finns, att gå upp är bland det skönaste.

Och nu är ni på rätt väg. Vad är förklaringen till att ni är obesegrade på hemmaplan, och med 20-1 i målskillnad?

– Vi har lyckats göra Myran till en borg. Det är tufft att komma hit och göra mål. Det är ju bara Landskrona som lyckats göra ett, och den matchen vann vi ju ändå. Men hur vi lyckats göra det så bra hemma är svårt att säga. När man tänker på det är det rätt otroligt att vi bara släppt in ett mål.

Hur ska ni hålla sviten intakt mot Kristianstad ikväll?

– De gjorde tre på oss senast i Kristianstad, och vann med 3-2, så vi har trots allt revansch att utkräva. Jag hoppas på en bra match och att vi bara fortsätter på samma sätt.

Ny hållen nolla och ett nytt straffmål från din sida?

– Det hade varit super! Gärna att vi vinner med 1-0 också, haha.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons