Annons

Risk för stress i nya jättebygget

Publicerad 28 januari 2017
Foto: Tegmark
Foto: Tegmark

Ulf Elm från fackförbundet Vision menar att flera av hans medlemmar känner oro inför hur deras nya arbetsplats, stads- och stationshuset, ska se ut.

Lena Niemi Birgersdotter, som är utredare i förebyggande arbetsmiljö på Arbetsmiljöverket, menar att det kan vara svårt att koncentrera sig kan vara svårt i ett aktivitetsbaserat kontor. Men det kan också ha sina fördelar.

Annons

– Om du har arbetsuppgifter där du behöver koncentrera dig och du har en situation där du behöver sitta på en ny plats varje dag, då är det många som upplever stress av det. Om du har ett jobb där du har mycket personkontakt och det blir ett plus att du hör kollegor, då är det många fler som upplever det som positivt att sitta i stora rum och ha kontakt med varandra, säger hon till Smålandsposten. Läs hela intervjun här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons