Annons

Rivning i Växjö kan dröja

Publicerad 24 oktober 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Två bränder har den senaste tiden startats i den gamla Konsumbutiken i Sandsbro centrum. Liberalernas gruppledare i Växjö, Lennart Adell Kind, pekade i helgen ut fastigheten som en potentiell dödsfälla för barn och krävde att centrumet skulle rivas omedelbart.

Han uppmanade byggnadsnämnden att besluta om vite mot ägaren om byggnaden inte revs inom 30 dagar. Redan för ett och ett halvt år sedan beviljades fastighetsägaren GBJ bygg rivningslov och bygglov för nya bostäder, skriver Smålandsposten.

Annons

Men för att kunna bygga bostäder måste de hårda bullerkraven uppfyllas. När detaljplanen antogs 2014 sa Växjö kommun att det ska byggas en sex meter hög bullerskärm ut mot riksväg 23, som skulle vara av glas för att utsikten över Helgasjön skulle vara kvar. Nu menar vd:n att bollen ligger hos kommunen efter Lennart Adell Kinds krav.

– Jag tyckte det var ett lite konstigt uttalande. Det finns ju regler för hur sådant ska hanteras. Det vore bättre om politikerna underlättande för byggstart genom att föra en diskussion om bullerväggen, säger Staffan Dahlström till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons