Annons

Roar Hansen tillbaka i Växjö

Publicerad 3 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Öster fortsätter att ladda för seriepremiären i division 1-fotbollen. I morgon väntar träningsmatch mot Åtvidaberg i Tipshallen. På gästernas bänk finns ett bekant ansikte – Roar Hansen. Den förre Östertränaren tycker fortfarande att det är speciellt att komma till Växjö.

– Det kommer alltid att vara speciellt. Det ska bli jättekul att komma till Tipshallen och träffa spelare, ledare, publik och allihop.

Annons

Hur är läget inför er omstart i superettan?

– Det är en jätteomstart, från allsvenskans äldsta trupp en till en av de yngsta i superettan. Vi tog ett lagfoto förra veckan och det var 17 spelare från i fjol som inte var med i år.

Vad innebär det för Månz Karlsson som är kvar i truppen?

– Månz är i dag, tillsammans med Mauricio Albornoz, de som har mest erfarenhet av spel i Allsvenskan och Superettan. Han har en stor roll som jag har pratat med honom om. Han kan inte flyta med och bara vara mainstream. Han måste vara en av dem som går i täten. Han hade kanske inte den rollen i Öster och inte i Åtvidaberg, men nu har han definitivt den. Han har mandatet från mig, men framför allt har han kravet också.

Vad vet du om årets Öster?

– Allt. Jag pratar med Kalle (Björklund) med jämna mellanrum.

Vad tror du om laget?

– De blev trea i fjol. Antingen ska de gå upp eller ska de gå till kval. Att bli trea en gång till är det ingen som blir glad för. Men sen är det lättare sagt än gjort.

Nu väntar match Tipshallen. Du kan underlaget. Månz kan underlaget. Men inte alla andra?

– Jag sade det till dem – vi ligger under med 0–2 när den här matchen börjar, bara så ni vet det. Det är uppförsbacke redan från början. De är medvetna om att det blir tufft i morgon.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons