Annons

Robot ska hjälpa Växjö

Publicerad 8 januari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Roboten Algot ska under 2018 börja på Växjö kommun med uppgift att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd. Roboten kopplas upp mot bland annat Skatteverkets och Arbetsförmedlingens system för att undersöka om personen har rätt till bidrag, skriver Smålandsposten.

Trelleborgs kommun har infört detta och för dem tar det i snitt en minut att göra allt tack vare roboten. I Växjö planerar man att pengarna, som sparas in med kortare handläggningstider, ska istället läggas på att få fler i arbete.

Annons

– Vi står antagligen inför större bidragsutgifter framöver eftersom integrationen inte fungerar och då måste vi minska kostnaderna för administrationen. De erfarenheter vi ser från Trelleborg är att de har kunnat göra en omställning så att mer resurser används till att få fler i arbete och mindre resurser används till administration, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons