Annons
Nöje

Rockbandet intar Pridescenen i Linnéparken

Årets Prideparad avslutas traditionsenligt med en fartfylld familjefest i Linnéparken där bland annat bandet Dismissed intar scenen. Killarna slog igenom ordentligt under årets Melodifestival med låten ”Hearts align” och släppte nyligen en skiva. Dismissed vill uppmärksamma HBTQ-frågor och för dem är det en självklarhet att olikheter ska uppmuntras, även utanför storstäderna.
Publicerad 13 maj 2017
Foto: Josefine Larsson, pressbild
Foto: Josefine Larsson, pressbild

Dismissed är en rockgrupp som startades i Göteborg 2011 och består av Tor Höglund, Johan Carlsson och Freddie Van Eijsden. Gruppen fick sig ett ordentligt genomslag i andra deltävlingen av Melodifestivalen med låten ”Hearts align” – en låt som tog killarna vidare till andra chansen. I år gästar de Växjö Pride och de planerar att bjuda publiken på en riktig show under den avslutande konserten i Linnéparken.

– Vi har spelat på en hel del olika Pridefestivaler under årens lopp, vi stöttar alla HBTQ-rörelsen och vill inget hellre än att alla ska kunna få vara sig själva – det är en självklarhet för oss att få hjälpa till med det vi kan.

Annons

Melodifestivalen, och Pride för den delen, betyder för många mycket fest och glamour – men rockbandet vill på många sätt även verka som en motpol till den delen. På scenen är de sig själva och framför texter om såväl fest som allvar, något de vill lyfta är bland annat situationen för HBTQ-personer i andra länder.

– Vi gillar också glitter, men det kan bli ett negativt sådant – rörelsen är fantastiskt men det pågår fortfarande mycket hemska saker som HBTQ-personer drabbas av. Vi må vara glittriga på scenen men här finns också ett allvar.

Skivan som släpptes för en månad sedan har fått fina recensioner och nu väntar en fullspäckad sommar med spelningar runt om i landet. Med sitt unika uttryck och androgyna stil har de hyllats för att våga vara normbrytande, även om de också mötts av kritik.

– Storstäder är lite mer anonyma, men visst märker man av att det kan komma en del kommentarer ute på mindre orter. Det är just därför som Pride behövs.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons