Annons

Rödbetspaj med Chevre och ruccola

Publicerad 3 oktober 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Välkommen vackra oktober! Då det är månadsskifte bjuder jag på en ny härlig paj och eftersom bästa tiden för rödbetor är nu så blir det helt enkelt en läcker rödbetspaj. Detta receptet komponerade jag ihop för två år sedan och inspirationen kommer från en förrätt med just rödbetor, chevre och ruccola. Pajen är inte lik någon annan men den är fantastiskt god och pricken över i:et är de rostade pinjenötterna och honungen som man serverar till. En härlig lunchrätt att njuta av en oktoberdag.

Annons

Rödbetspaj med Chevre och ruccola

Ingredienser till 1 normalstor paj Tid: ca 60 min

Pajdeg

2,5 dl mjöl

100 g smör

1/2 dl vatten

Fyllning

3-4 st rödbetor (förkokta i klyftor 10 minuter)

1 påse ruccolasallad

150 g chévre (getost)

Annons

200 g cheddarost

Äggstanning

3 ägg

1,5 dl grädde

1,5 dl mjölk

salt

peppar

Topping

Rostade pinjenötter

Flytande honung

Annons

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kör degen enklast i en matberedare.

3. Skär rödbetorna i 1 cm tjocka klyftor och koka dem i vatten 10 minuter.

4. Förgrädda pajskalet 15 minuter.

5. Ta ut pajen och fyll med ruccolasallad i botten och fördela ut rödbetor och getost ovanpå.

6. Toppa med riven cheddarost och häll till sist över äggstanningen.

7. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills pajen stannat.

8. Låt svalna.

9. Rosta pinjenötter i en torr panna och strö över pajen samt ringla över honung.

Alla recept från Linas kök finns här.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons