Annons

Röklukt spreds i Växjö

Växjö • Publicerad 14 maj 2018
Foto: Olof Elfverson

Under måndagseftermiddagen och kvällen reagerade många Växjöbor på röklukt, som spred sig i staden. SOS Alarm fick in larm om röklukt och flera läsare hörde också av sig till VXOnews men inledningsvis visste räddningstjänsten inte vad lukten berodde på.

Smålandsposten rapporterar nu att det tros bero på länsstyrelsens naturvårdsbränning i Storasjö naturreservat i Uppvidinge kommun.

Annons

– Det känns en ganska tydligt och kraftig röklukt i större delen av staden och den reagerade folk på. Vi har en rak östlig vind och då är det oturligt nog Växjö som är den största tätorten som hamnar mitt i riktning för röken, säger Jalle Karlsson, insatsledare för Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Naturvårdsbränningarna kommer att pågå till på onsdag och om vindarna fortsätter kan röklukten fortsätter komma till Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons