Røndbjerg stor hjälte i galen match

Publicerad 3 januari 2018

Efter att ha förlorat samtliga fyra gruppspelsmatcher med en målskillnad på 2-26 tvingas det danska J20-laget i ishockey kvala mot Vitryssland för att få stanna kvar i A-VM. I laget finns Lakerstalangerna Jonas Røndbjerg och David Madsen.

Under tisdagen spelades den första av tre matcher mellan landslagen. Det blev en galen match med två stora vändningar, som till slut slutade med dansk seger med 5-4. Båda Lakerstalangerna noterades för poäng.

Jonas Røndbjerg var inblandad i tre av fem mål för Danmark. Han inledde målskyttet med drygt fyra minuter kvar av den första perioden. Mindre än en minut senare assisterade David Madsen till Danmarks 2-0.

Vitryssland vände dock och med elva minuter kvar av matchen var ställningen 4-2 till Vitryssland. Då var det danskarnas tur att stå för en uppryckning och vända matchen till en viktig seger. Jonas Røndbjerg assisterade till både reduceringsmålet och segermålet.

Det sista målet gjordes med bara 15 sekunder kvar av matchen. Røndbjerg har gjort fem poäng under JVM.