Rönnberg: ”Det är inte Sams uppgift”

Publicerad 29 januari 2016

Tränarduellen mellan Frölundas Roger Rönnberg och Sam Hallam i SM-semifinalen förra våren blev minnesvärd. Under torsdagens presskonferens efter mötet i Växjö försvarade dock Frölundatränaren sin kollega i Växjö.

Sam Hallam pressades om Växjö Lakers usla statistik i powerplay.

– Ni jagar Sam och att han ska få SHL:s bästa kedja att spela bättre i powerplay. Det är inte Sams uppgift. Det är nog Gynge och Rosén själva som måste ta lite ansvar. Bäst powerplay driver spelarna själva. Så har det funkat i alla klubbar där jag har varit. Gå in i omklädningsrummet och jaga de killarna i stället, sade Rönnberg under presskonferensen efter matchen.

Frölunda har verkligen lyckats i numerärt överläge denna säsong.

– Då har jag lyckats hålla mig därifrån. Det är när man ska dit och bry sig som det brukar bli tokigt, sade Rönnberg som avslutade med att undra om han kanske gav Hallam lite för mycket tips.

– Nej. Jag har redan konstaterat att Ville Leino är mycket bättre i powerplay än jag någonsin varit, replikerade Sam Hallam.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.