Rosén: Formen är stigande

Publicerad 11 november 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I kväll spelar Växjö Lakers derby borta mot HV71. I morgon väntar returderby i Vida Arena. En riktig höjdarhelg väntar för hockeyintresserade. Efter en bra vecka före uppehållet har Växjö Lakers tre raka segrar i SHL.

– Jag tycker att vi hittade lite fler linjer, mer fart och en lite jämnare nivå. Det visade sig också i resultaten att vi fick tre segrar. Det var skönt. Förhoppningsvis får vi lite vind i seglen av det, säger Robert Rosén.

Gjorde ni något annorlunda eller fick ni bara bättre utdelning?

– Mycket är väl det. Vi hade gjort mycket bra och varit med i alla matcher och skapat mycket chanser, men inte riktigt satt dit pucken. Nu fick vi lite utdelning och då får man lite bättre självförtroende och mer flow. Mycket är väl att vi har trott på det och det har vi gjort innan också.

Du gjorde ett riktigt snyggt mål mot Malmö. Självförtroendet var inte helt i botten?

– Nej, det har det inte varit någon gång. Det gäller att tro på sig själv. Jag vet vad jag kan och vi vet vad vi kan uträtta som lag. Det har vi visat under perioder av säsongen också. Vi vet att det är där. Det gäller bara att tro på det och nöta på och inte ändra för myket för att man förlorar.

Ni verkar hittat kemin i kedjan också med Kiiskinen och Palola?

– Vårt spel har följt en uppåtstigande form sista veckan också. Vi skapar fler chanser, vi vinner andrapuckar och vi är längre tid i anfallszon. Det känns stigande där.

Nu väntar back to back mot HV. Det blir en extra krydda?

– Det håller på att byggas något mot HV, ju fler gånger vi möts. För att få riktig edge behöver vi kanske mötas i ett slutspel, men helt klart byggs det upp mer och mer. Det är kul.

LÄS MER

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.