Rullstolsburen flydde till fots

Publicerad 21 januari 2016
Foto: Mikael Johansson, SMP
Foto: Mikael Johansson, SMP

En 25-årig rullstolsburen man plockade på sig exklusiva jackor på Stadium i Växjö. Butikens väktare fattade misstanke om honom och följde efter. Då reste sig mannen upp och sprang iväg, skriver Smålandsposten.

Stölden inträffade den 30 december förra året. Med sig i butiken hade 25-åringen en medhjälpare, som skjutsade honom i rullstolen.

Väktarna reagerade på att de bar på exklusiva jackor samtidigt som de började titta på andra dyrbara jackor. 25-åringen lyckades också larma av jackorna dolt under sin egen jacka.

När de båda männen lämnade Stadium ingrep väktarna. Då satte den rullstolsburne mannen satte plötsligt ner båda fötterna och började springa där ifrån. Jackorna tappade han på marken.

En kamrat till väktaren som tidigare arbetat som väktare följde efter. 25-åringen gick till attack mot personen och slog flera slag mot honom som inte träffade. 25-åringen halkade och kunde då övermannas.

25-åringen har åtalats för stöld av fem jackor, försök till misshandel och brott mot utlänningslagen.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.