unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rwandas ambassadör besökte Växjö

Växjö hade fint besök under tisdagen då Rwandas Sverigeambassadör Christine Nkulikiyinka gästade företaget IST. Anledningen till visiten är att IST med ägaren Björn Sundeby i spetsen tillsammans med Swedfund planerar en satsning i just Rwanda.
– Afrika är en kontinent som är på gång och vi vill gärna vara med och stötta utbildningsväsendet, säger Björn Sundeby.
Foto: Nadia Hagberg

IST har tidigare hjälpt en skola i Kenya men nu vänder man blickarna mot Rwanda, ett land som sedan folkmordet 1994 haft en positiv utveckling med försoning och stabilitet.

– Rwanda är ett stabilt land med förhållandevis liten korruption. Både SIDA och de Afrikaexperter vi talat med har alla rekommenderat just Rwanda.

Inför besöket hissades Rwandas flagga utanför IST.
Inför besöket hissades Rwandas flagga utanför IST.
Foto: Nadia Hagberg

Afrika är en kontinent som många förknippar med krig och svält, men i många länder sker nu en snabb ekonomisk tillväxt. Björn tror på en ljus framtid för världsdelen och vill gärna vara med och bidra.

– Afrika är på gång, och med den kunskap IST besitter när det gäller att utveckla processer i skolan tror jag att vi kan vara med och utveckla utbildningsväsendet och i ett längre perspektiv även näringslivet.

Rwandas Sverigeambassadör Christine Nkulikiyinka.
Rwandas Sverigeambassadör Christine Nkulikiyinka.
Foto: Nadia Hagberg

I ett första steg satsar Björn Sundeby och IST en miljon kronor vardera i projektet.

– Dessutom kommer Swedfund lägga en stor summa. Även SIDA är intresserade av att vara med.

Ambassadörsbesöket i Växjö kommer följas upp genom att Björn Sundeby och Christoffer Grahn, vice VD för IST i Sverige, den 17 november åker till Rwandas huvudstad Kigali.

– Där ska vi bland annat träffa landets utbildningsminister för vidare samtal.

Foto: Nadia Hagberg

Genom sitt engagemang i Rwanda vill Björn inspirera andra entreprenörer.

– Jag tror mycket på Aid och Trade-konceptet, att skapa välstånd genom handel och affärsutbyte!