Annons

Ryggbiff med gräddkokt savoykål

Publicerad 19 augusti 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Vi kör vidare på temat kål denna veckan men till helgen bjuder jag på ett lite lyxigare recept med kål som tillbehör. Kål är gott i alla former tycker jag och det finns många sorter att välja mellan. Detta receptet är enkelt men ändå väldigt smakrikt. Tycker man det blir fattigt med bara kött och kål så kan man servera rätten med kokt potatis. En trevlig men lite annorlunda rätt. Inspirationen till detta recept kommer från kändiskocken Tommy Myllymäki.

Annons

Ryggbiff med gräddkokt savoykål

Ingredienser till 4 personer Tid: ca 40 min

4 skivor ryggbiff á 200 g

salt

peppar

Kålen

1 huvud savoykål

2 pkt bacon

2 äpplen

5 dl grädde

Annons

smör

salt

peppar

färsk timjan till garnering

1 Låt köttet bli rumsvarmt.

2 Salta och peppra köttet och stek hårt i ett grilljärn ca 2 minuter på varje sida.

3 Linda in köttet i folie och låt vila 15 minuter medan du gör kålen.

4 Skär baconen fint.

5 Skär bort roten från kålen och skär kålen i fina strimlor.

6 Skala äpplena och skär i tärningar.

Annons

7 Fräs baconet i en panna.

8 Tillsätt en klick smör och låt det smälta ner.

9 Häll i kålen och fräs några minuter till kålen sjunkit ihop och blivit glansig.

10 Rör ner äpplena och sedan grädden.

11 Låt sjuda tills hälften av grädden kokat in och kålen blivit mjuk.

12 Smaka av med salt och peppar.

13 Tranchera köttet och lägg ovanpå kålen och garnera med färsk timjan.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons