Annons

"Rymdkvinna" bakom knivattack

Publicerad 19 februari 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Paret och den 57-åriga man som bröt sig in deras bostad den 20 januari i år möts idag i Växjö tingsrätt.

Mannen hade vanföreställningar och tycktes sig se en rymdkvinna som pratade om försvunna och grillade barn. Han ska också ha sett män med automatvapen utanför sitt hem på Helgö, skriver Smålandsposten.

Annons

Mannen ringde till polisen och larmade om de beväpnade männen och när polisen kom fram förstod de att det hela rörde sig om en sjuk man.

Han skjutsades till Aukutpsykriatiska enheten i Växjö. Vårdpersonalen tog blodtrycket och lyssnade på hans hjärta - sedan gick mannen.

Senare på kvällen gick han till attack mot paret på Helgö, beväpnad med en kökskniv och en träpåk. Han knivskar kvinnan i axeln innan paret lyckades övermanna honom

I förhör uppger 57-åringen att han deltog i en räddningsauktion mot paret. Efter några dagar förstod han att rymdkvinnan, de beväpnade männen och de grillade barnen bara var vanföreställningar. Han förnekar till brott.

Magnus Frithiof, chef för Region Kronobergs vuxenpsykrati tycker inte att de har gjort några misstag i samband med händelsen.

– Vi är inte helt färdiga men vi kan ändå se så här långt att vi inte bedömer att det är sådana brister att vi kommer göra en Lex Maria anmälan, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons