S: Fler bostäder och lägre kostnader

Publicerad 28 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I nuläget har Växjö kommun som mål att det ska byggas 750 nya bostäder per år. Men Socialdemokraterna vill att målsättningen ska höjas till 900.

– Bostadsbristen i Växjö kommun har ökat under många år, och särskilt stor är bristen på hyresrätter. För att komma till rätta med detta måste vi vända på varje sten och överväga varje ny idé. Vi presenterar därför ett ordentligt reformpaket för att det ska byggas fler bostäder med lägre boendekostnader, säger Åsa Karlsson Björkmarker (S), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Bostadspaket innehåller förslag på ett tiotal åtgärder som bland annat att de kommunala bostadsbolagens byggambitioner ska fördubblas och att bygga i större serier för att pressa produktionskostnaderna.

– Bostadsbristen är ett gemensamt problem, och därför krävs gemensamma lösningar. Det duger inte att överlåta ansvaret till marknaden, politiken måste agera, säger Ola Palmgren (S), vice ordförande för Växjöbostäder i pressmeddelandet.

Hela pressmeddelandet och motionen till kommunfullmäktige finns att läsa här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.