Annons

S-kongressen blir av - trots dådet

Publicerad 8 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Även om gårdagens terrordåd innebär vissa justeringar så kommer S-kongressen i Göteborg att inledas som planerat.

– Det är viktigt att inte låta ett sådant här attentat påverka vårt sätt att leva eller vår demokrati. Vi kommer genomföra kongressen. Det blir några modifieringar, inte minst eftersom vår partiordförande och statsministerns deltagande blir på ett annat sätt. Det är viktigt att vi inte viker ner oss och förändrar vårt sätt att vara på grund av en terrorhandling, säger Växjöbon Tomas Eneroth (S), riksdagsledamot och partiets gruppledare i riksdagen, till Smålandsposten.

Annons

Tomas Eneroth var på plats i Göteborg redan igår, men hans tankar går till Stockholm.

– Man har fått ställa om och göra andra saker än vad man tänkt. Det som hänt är fruktansvärt. Även om man tänker att man är förberedd och vet att sådant kan hända även i Sverige, så blir man bedrövad och chockad och tänker givetvis på de som drabbats. Samtidigt blir man varm i hjärtat när man ser den omtänksamhet och medkänsla som finns i Stockholmsområdet när folk hjälper varandra, säger Tomas Eneroth (S) till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons