Annons

S-kritik: "Fruktansvärt oseriöst"

Publicerad 2 mars 2017
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

Idag kom ett uttalande från Växjö kommun där de båda moderata företrädarna Oliver Rosengren och Ulf Hedin skriver om socialpsykiatrins överföring från omsorgsförvaltningen till arbete- och välfärd. Beslut är fattat men nu riktar Tomas Thornell (S) skarp kritik mot formuleringen om att beslutet ”samlat blocköverskridande stöd”.

I ett pressmeddelande med Växjö kommun som avsändare skriver representanter från majoriteten att ”överföringen av socialpsykiatrin har samlat blocköverskridande stöd. Det har funnits diskussioner om de ekonomiska förutsättningarna, men så väl majoritet som opposition ser möjligheterna med kvalitetsförbättringar när arbete- och välfärd nu kan ta ett helhetsgrepp.”

Annons

– Jag är inte förvånad men jag tycker det är fruktansvärt oseriöst, för att inte säga pinsamt, att hävda vi är överens och dessutom skicka ut det som ett pressmeddelande från Växjö kommun om det, säger Tomas Thornell (S), vice ordförande i omsorgsnämnden.

Thornell fick frågan i slutet av januari om han ville medverka i pressmeddelandet, men tackade där bestämt nej. Främsta anledningen till oppositionens kritik mot flytten av socialpsykiatrin handlar om den planerade besparingen inom verksamheten.

– Beslutet är fattat och då får vi utgå från det, men det hela har skötts mycket märkligt. Det första man gör är att lägga en miljonbesparing på människor som redan har svårigheter och så sent som på vårt sammanträde i december kunde inte ens tjänstemän från arbete- och välfärd svara på frågor om genomförandet. All cred till förvaltningens personal, de gör ett fantastiskt jobb – men jag är oroad över besparingarna. Så nej. Vi är inte överens jag och Oliver. Det här är oseriöst hanterat.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons