Så agerar Lakers efter Laaksos skada

Publicerad 28 november 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers är formstarkast i SHL, men det händer också grejer i truppen. I helgen kom beskedet att Sam Marklund lämnar för att flytta tillbaka till Skellefteå. Det är ännu oklart hur Växjö Lakers kommer att agera.

– Vi har bara tagit ställning till att Sam ville gå vidare, säger Henrik Evertsson om forwardens val att lämna klubben.

Utan Marklund finns 13 forwards i Växjö Lakers trupp. Samtidigt har spelare som Albin Storm och Jonas Røndbjerg i J20-laget redan varit med i matcher med a-laget som extraforwards.

Under lördagen kom också beskedet att Teemu Laakso kommer att saknas i tre månader efter att ha opererat en skadad handled. Det innebär att Växjö Lakers får fortsätta med sju backar och det är sårbart.

– Vi kommer helt säkert att försöka ersätta Laakso, men vi är mitt i säsongen och transfermarknaden är inte riktigt hundraprocentig. Det handlar om att vi ska ha tag i något som passar. Det måste finnas något att handla om man ska kunna handla, säger Henrik Evertsson.

Växjö Lakers spelar tre SHL-matcher i veckan. Tisdag och torsdag blir det hemmamatcher mot Färjestad och Rögle. På lördag väntar bortamatch mot Brynäs.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.