Annons

Så avslutar Växjö Lakers SHL-säsongen

Publicerad 11 februari 2016

Dags för veckans Lakerspanel.

Frågan: Klarar Växjö Lakers att nå en placering topp sex?

Annons

Patrik Andersson, driver bloggen Sjöaguden

”Det är 10 omgångar kvar av grundserien och Växjö har 5 poäng upp till Brynäs på 6:e platsen. Vi har samtidigt Djurgården som man tävlar mot i jakten på Brynäs.

Det betyder att man måste slå både Djurgården och Brynäs över dessa 10 sista omgångar på poäng. Även om man gör 10 bra omgångar så är jag mycket tveksam till att det kommer att räcka tyvärr. Om vi säger att Växjö Lakers lyckas göra det så bra att man tar 20 poäng av de sista 30 det är att spela om så betyder det samtidigt att Brynäs bara får ta 15, samtidigt som Djurgården inte får ta mer än 17,5 poäng låter inte mycket, men på bara 10 omgångar kan det vara väldigt mycket att jobba ifatt. Så det kortare svaret är att: Växjö tyvärr inte når topp 6 utan får nöja sig med playin.”

Peter Sibner, affärsområdeschef på Evertsport Media Group som bland annat driver hockeysverige.se och eliteprospects.com

”Jag är tyvärr osäker på det. Spelet har svajjat alldeles för mycket och de övriga lagen runt strecket känns spontant betydligt hetare än Växjö sedan jul och framåt. Det som ändå talar för att de klarar det är det faktum att de har dubbelmöte med Rögle och ska möta både Malmö och Modo. Därtill derby mot ett HV71, som de brukar slå i VIDA och som kan vara avsågat från topp sex vid det laget. Avslutningen med Frölunda borta och Luleå hemma ser tuff ut, men behöver inte vara det eftersom båda de lagen kan ha landat på plats två och tre redan innan detta möte. Men som helhet - Växjö måste få ordning på försvarsspelet om det ens ska finnas några vidare utsikter att de ens tar sig vidare från det play-in jag tror de till slut tvingas spela."

Jonatan Bergman, sportansvarig på P4 Kronoberg, Sveriges Radio

”Ja, det tror jag. Växjö kommer att toppa formen lagom till slutspelet. Sakari Salminens ankomst tror jag kommer att betyda väldigt mycket för laget. Man blev av med en underpresterande utvisningsbrunkare i Joey Crabb och fick in en spelare som höjer konkurrensen i laget och gjort att man kan splittra på kedja Gynge/Rosén/Kiiskinen. Hur bra den kedjan än har varit så är ett fungerande kollektiv viktigare än en enda dödlig enhet. Kom ihåg att en kedja aldrig är starkare än sin svagaste länk.

Jag tycker mig också ha sett en positiv utvecklingskurva i special teams och den utvecklingen tror jag fortsätter att stiga uppåt ju längre säsongen skrider.

Å andra sidan kanske det vore bättre för Växjö, rent ekonomiskt, att spela play in med tanke på att det på sikt KAN betyda fler hemmamatcher. Inte minst vore det fördelaktigt om man skulle ställas mot HV71. Med en slutspelsmålvakt som Nihlstorp och fungerande enheter i övrigt så kommer regerande mästarna att vara en mardröm för vilket lag som helst i slutspelet.

Nu svamlade jag iväg lite. Vart var jag? Jo, jag tror Växjö kommer topp sex.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons