Annons

Så blir hyran i nya jättebygget

Publicerad 25 januari 2018
Foto: Växjöbostäder

I augusti är det inflyttning i de 248 nya studentlägenheterna i kvarteret docenten på Campus i Växjö. Under torsdagen släpps lägenheterna för intresseanmälan på Boplats Växjö.

– På Docenten kan du antingen bo i en välplanerad etta med kokvrå eller dela en rymlig tvåa och hyran med en studiekompis. Från lägenheterna har du utsikt över en av de två innergårdarna på plan 2 som vi hoppas blir en spännande mötesplats för studenter året runt. Detta är ett bygge som väckt stort intresse det senaste året och vi är glada att de nu blir tillgängliga för studenterna, säger Maria Säterdal, VD på Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Hyran för de 240 ettorna på omkring 27 kvadratmeter blir 5 584 kronor i månaden, uträknat på tolv månader. För de åtta tvåorna på omkring 48 kvadratmeter är hyran 8 548 kronor i månaden, enligt ett pressmeddelande från Växjöbostäder. Hyrorna är exklusive varm- och kallvatten samt hushållsel.

UPPDATERING: Många har reagerat på att hyran är högre på Boplats Växjö. Det beror på att den hyran är för tio månader medan de siffror som Växjöbostäder har angett är uträknat på tolv månader. Enligt Boplats är tiomånadershyran för ettorna 6 701 kronor och 10 258 kronor för tvåorna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons