Annons

Så blir nya gallerian

Publicerad 5 april 2017
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Sedan i slutet av sommaren 2016 har Tegnérgallerian renoverats samt byggts om och gallerian väntas stå helt färdig först nästa år.

Fastighetsägaren Kungsleden, som investerar uppemot 150 miljoner kronor i renoveringen, har skrivit ett uthyrningskontrakt med ett stort företag för 3000 kvadratmeter, vilket är nästan hälften av gallerians storlek.

Annons

Vilket företag det rör sig om får Kungsleden ännu inte uttala sig om men de kommer att öppna i november i år. Etableringen gör att gallerian byggs om och nästan alla nuvarande butiker flyttar eller får förändrade lokaler.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete och en god dialog med befintliga hyresgästerna. Det är på tiden vi göra något i gallerian och vi skapar en produkt som är bra för företagen. Gallerian blir ungefär 10 procent mer yteffektiv och lokalerna har utformats utifrån butikernas önskemål och koncept, säger Cristoffer Högberg, projektledare för fastighetsutveckling på Kungsleden.

Förra veckan öppnades en ny passage i gallerian dit bland annat Cultix och Pressbyrån flyttat till nya, permanenta lokaler. Dessutom har Asta och Synsam flyttat till tillfälliga lokaler och kommer senare i år att flytta till sina riktiga lokaler, några meter från deras nuvarande.

I sommar kommer både Kjell & Co och frisören att byta lokaler inne i gallerian. Frisören kommer att finnas vid den nybyggda passagen och Kjell & Co tar över lokalen bredvid Systembolaget. Apoteket kommer få en förändrad lokal på samma plats där de ligger i dagsläget. Förhandlingar pågår också med övriga hyresgäster i gallerian, bland annat MH Store och Fitness24Seven, för att hitta en ny lokallösning. Det finns också lokaler som i nuläget är vakanta.

Dessutom kommer skärmtaket utanför gallerian tas bort och istället planeras markiser sättas upp för att bryta av och skilja butikerna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons