Annons

Så blir nya jättebygget i Växjö

Publicerad 22 maj 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

PostNord ska lämna sina nuvarande lokaler utmed väg 30, vid infarten till Småland Airport, och bygga ett nytt logistikcenter i Växjö. Nu är det klart hur det nya jättebygget på ungefär 17 000 kvadratmeter ska se ut, skriver Smålandsposten. Planen är att anläggningen ska bygga vid Nylandavägen, strax norr om flygplatsen.

I den nya terminalen ska PostNord kunna hantera upp till 10 500 paket i timmen och i lokalen ska 400 anställda jobba. Men arbetet kan nu grusas eftersom detaljplanen, som ändrades i våras för att möjliggöra byggnationen, har överklagats av en granne. Läs mer om det här.

Tanken är att det första spadtaget ska tas i slutet av sommaren, men detta kan alltså försenas eftersom ärendet med detaljplanen ligger för prövning hos Mark- och miljödomstolen. Se skiss på bygget här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons