Annons

Så blir nya Linnégallerian

Publicerad 10 april 2017
Foto: Nadia Hagberg
Foto: Nadia Hagberg

De två galleriorna i centrala Växjö, Tegnérgallerian och Linnégallerian, står inför stora förändringarna. Förra veckan kunde VXOnews rapportera att Nordic Wellness öppnar ett nytt gym på över 2000 kvadratmeter i Linnégallerian. Den årliga hyresintäkten för hyresvärden Agora uppgår till 3,4 miljoner kronor.

Vid årsskiftet lämnade flera butiker gallerian och delar av fastigheten har sedan dess stått tom.

Annons

– Vi tror på Växjö City och vi tror på förändring och utveckling för att stärka och bibehålla attraktionen i stadskärnan. Vi har stora möjligheter i den här fastigheten, också tack vare att flera hyresgäster har avslutat sina avtal. Vi tror mycket på hälsa och mat i den här fastigheten, eftersom det är det som kommer öka långsiktigt på i stadskärnan, säger Catarina Löfgren, affärsområdeschef på Agora Retail.

Den närmaste tiden väntar omfattande ombyggnation eftersom fastigheten ska anpassa till Nordic Wellness och andra nyetableringar, som väntas flytta in i gallerian under 2018. Enligt Catarina Löfgren har de flera dialoger igång för att eventuellt öppna flera matställen i Linnégallerian.

– Vårt fokus kommer primärt att vara mat och hälsa, den livsstilen som kommer med stadskärnans attraktivitet. Vi har sett ett växande behov av att kunna ta hand om sig själv och att kunna ha närheten till gym, träning, mat, skönhet och hälsa, säger hon.

Under måndagen blev det känt att Nordic Wellness tar över H&M:s nuvarande lokaler och att klädkedjan lämnar gallerian. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons