Annons

Så blir nya Tegnérgallerian

Publicerad 2 september 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

I juli rapporterade Vxonews att Tegnérgallerian ska göras om. Fastighetsägaren Kungsleden har tecknat avtal med en tongivande ankarhyresgäst om att hyra 3000 kvadratmeter, vilket nästan är halva galleriaytan.

Vilka företag det gäller är fortfarande hemligt men för att få plats kommer gallerian byggas om.

Annons

– Vi vill att sex till åtta butiker ska få entré från Storgatan och på det sättet nå fler utifrån. Längst bort mot Liedbergsgatan ska de mindre butikerna samlas i en mysig gång som leder från Storgatan in mot Systembolaget, säger projektledaren Cristoffer Högberg till Smålandsposten.

Istället för vinklar och vrår kommer fyrkantiga lokaler skapas för att underlätta för butikerna. Det planeras också för att få in mer trä i gallerian, istället för de stora glaspartierna. I källarplanet, där Clas Ohlson tidigare låg, kommer inga butiker öppna.

Ombyggnationen startar i slutet av oktober med en nyöppning julen 2017. Det förs nu diskussioner om vad som händer med de befintliga hyresgästerna, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons