Annons
Nöje

Så firar Växjöprofilerna nyår

Publicerad 30 december 2016
Foto: Montage av Oscar Appelgren
Foto: Montage av Oscar Appelgren

Nyårsafton närmar sig och Växjöborna är i full gång med att smida flotta planer inför kvällen. Vi passade på att fråga sex Växjöprofiler om hur de firar nyår, vad de har för nyårslöfte och vilka förväntningar de har på 2017.

Sam Hallam, Huvudtränare Växjö Lakers Hockey

Annons

– På nyårsafton planerar jag att skåla och skratta ihop med min familj och med goda vänner. Jag vill även avge ett löfte om att gå och lägga mig i tid kommande år och försöka se saker ur ett mer positivt perspektiv. När det gäller 2017 vill jag fira SM-guld på Stortorget tillsammans med hela Växjö!

Anton Ramming, Nattklubbschef Grace Nightclub

– Jag ska fira mitt nyår i familjens nyköpta hus i södra Spanien. Nyårssupén kommer att avnjutas på en liten Chilensk restaurang som ägs av en otroligt trevlig krögare vid namn Rodrigo. När det kommer till nyårslöften brukar jag inte ge några. Det skulle i sådana fall vara att sluta snusa. Under 2017 kommer jag att fortsätta göra min tillvaro så tillfredsställande som möjligt. Det försöker jag alltid.

Anna Tenje, tillträdande ordförande i kommunstyrelsen

– Jag kommer fira med vänner och deras familjer med en stor nyårsfest i Växjö, vilket de har som tradition sedan många år tillbaka. Nyårslöften har jag sällan, jag fokuserar på att verkställa vallöften i stället. Men jag har såklart stora förväntningar på mitt nya uppdrag som ordförande i kommunstyrelsen. Det känns som en fantastisk förmån och ska bli väldigt spännande och intressant.

Nils Hector, Kafé de luxe

– Jag firar på en äkta privatfest i finrummet på mitt eget Kafé de luxe. Alltså inte bara den där halvprivata stämningen som vi annars försöker upprätthålla, utan en riktigt familjär helkväll i abonnerad lokal! Men löften har jag inga. När det kommer till 2017 har min hjärna svårt att tänka i tidsbestämda förväntningar. Men jag hoppas att vårt sociala liv på internet snart har nått sin topp och att folk istället återvänder till verkliga fysiska möten. Det tror jag vore nyttigt för oss rent personligt, men det skulle också öka kulturkonsumtionen och ge mer liv och rörelse i våra samhällen, med andra ord skapa höjd livskvalitet!

Peje Johansson, Allsångsledare och Radioprogramledare

– Jag planerar att fira mitt nyår utan löften och hemma hos mig tillsammans med familjen samt 17 personer i vänkretsen. Det är dessutom första gången på väldigt många år som jag inte ska upp och sända radio tidigt på nyårsdagen....skål på den! Inför 2017 förväntar jag mig att världen blir en lite lugnare, tryggare, klokare och mer rättvis plats att leva i och att 15-årsjubiléet av Allsång i Linnéparken blir den bästa allsångssommaren någonsin.

Adrijana Krasniqi, aktuell med låten Amare i Melodifestivalen

Annons

När det kommer till nyårsfesten så har jag bestämt sig för att fira med mina vänner, antagligen här i Växjö eller kanske Stockholm, men nyårslöften blir det bara ett. Jag gillar egentligen inte att ha nyårslöften för jag vet att jag inte kommer hålla de och sen får jag massa ångest. Men ett löfte vet jag att jag kan hålla, och det är att jag ska ta mig långt. Sen är mina förväntningar inför 2017 höga. 2017 kommer vara året som jag har drömt om hela mitt liv.

Charlotte Uleskog

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons