Annons

Så går det för Växjö Vipers i kvartsfinalen

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

I morgon inleds slutspelet för Växjö Vipers med det första av sju möjliga möten med Dalen. Växjö Vipers har skaffat sig hemmafördel och vi lät veckans panel tippa hur det går i matchserien.

Emma Mourujärvi, Olofströms IBK och syster till Robin i Växjö Vipers

Annons

Det skall bli härligt att se Vipers gå in i slutspelet. Laget har haft en fantastisk utveckling under säsongen och man har visat att man kan slå vilket lag som helst i SSL. Matcherna mot Dalen har varit relativt enkla segrar i grundserien så självförtroendet borde ligga i topp när man nu möter laget från Umeå i bäst av sju matcher. Det kommer säkert att bli jämna bataljer men jag tror att Vipers drar det längsta strået och vinner med 4-2 i matcher.

Alla till fortet på torsdag.

Martin Starkman, ungdomsledare i Växjö Vipers

Enkel fråga, jo visst, bra där!! Att tippa en kvartsfinal där man ska försöka använda hjärna mer än hjärta är inte helt enkelt.

Men jag tänker så här. Båda lagen har bra målvakter och bra försvarsspel och släpper in ungefär lika många mål per match (Vipers några fler). Däremot skiljer det rätt mycket framåt, där Vipers gjort nästan 30 mål mer än Dalen under säsongen.

Båda lagen är väldigt hemmastarka, vilket ger Vipers en liten fördel med tanke på en ev extra hemmamatch i sjunde avgörande.

Jag har också en känsla av att Vipers har en ngt bredare trupp därmed har spelat fler matcher på tre hela femmor och där alla tre kan stiga fram och avgöra matcher. Detta tror jag är det mest avgörande i en lång och tuff matchserie.

Detta sammantaget gör att jag tippar att Vipers tar hem denna kvartsfinal. Mitt tips är 4-2 i Vipers favör.

Viktor Gustavsson, tränare i Ingelstads IBK och tidigare spelare i Växjö Vipers

Ja det blev ju Dalen tillslut, och det lär Växjö vara belåtna med. Framförallt nu när man lyckades bli fyra och man vann den lite extra viktiga hemmafördelen när det är ett lag från Umeå man ska ta sig an.

Annons

Denna sportsliga framgång som fjärdeplatsen är betyder dock också att folk på sina håll helt plötsligt börjar "förvänta" sig att Växjö ska ta sig till semifinal och således skapas det ett litet favorittryck som Vipers inte behövts handskas med överhuvudtaget under sina första två slutspel. Det ska bli spännande att se hur Växjö tacklar den biten.

Jag tillhör också den skaran som tror Växjö kommer ta sig vidare, men det kommer bli jämnt. Det ska inte glömmas att Dalen visat väldig styrka under säsongen (man låg stabilt topp 4 i tabellen länge) samt att man ofta är ett lurigt och bra slutspelslag som gjort större bragder än att slå Vipers i bäst av 7 genom åren. Man spelade till exempel SM-final så sent som för tre år sedan.

Där av så finns det också mycket viktig slutspelsrutin i laget med Kronberg, Bodén och J. Eriksson i spetsen. De två förstnämnda där lär dessutom (tillsammans med flera mindre snälla pojkar i Växjö) bidra till att det blir en härligt grinig matchserie helt i både lagens och framförallt publikens smak, som jag tror Vipers vinner med 4-2 i matcher.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons