Annons

Så gick det för Kronoberg Skola

Publicerad 8 mars 2016
Joel och Julia kom två i Vi i femman. Foto: Lena Gunnarsson
Joel och Julia kom två i Vi i femman. Foto: Lena Gunnarsson

Efter en glödhet final där segern hängde på den absolut sista frågan hamnade Kronoberg Skola från Växjö på en andra plats. Vann gjorde Sävar skola från Sävar utanför Umeå.

– Lite synd att vi inte vann finalen, säger Joel Estadella i programmet.

Annons

– Men ändå jättekul, säger Julia Bergön som båda representerade Växjö och Kronoberg Skola.

Joel Estadella hade hoppats på astronomifrågor, något som han har läst sedan han var tre, fyra år. Sådana frågor kom också upp i programmet. Uppgiften var att placera planeterna i rätt ordning från solen och även i storleksordning.

– Att placera dem efter hur de är placerade i solsystemet trodde jag skulle vara lätt men jag var inte lika säker på storleken, säger Joel Estadella.

De vann momentet och tog sig ett steg närmare finalen.

Ett annat moment var att bilda så många ord som möjligt på tid, med hjälp av olika bokstäver. Orden skulle också hänga ihop i en ordfläta, av ordet "Finaltävling". Men där blev det värre för Kronoberg Skola. Ordet "taxichaufför" saknade ett F och uteslöts helt.

– Det är på grund att vi stavade fel på taxichaufför som det här gick fel, säger Joel Estadella.

I och med stavningsmissen fick de en kula mindre att satsa i den avgörande frågesporten. Ändå hängde avgörandet på den sista frågan och Sävar Skola blev segrare i årets Vi i femman.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons