Annons

Så gick det för kvalhjältarna i Växjö Lakers

Publicerad 26 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I vår är det exakt fem år sedan Växjö Lakers tog sig till elitserien. Vxonews uppmärksammar detta med att titta närmare på vad som hände med hjältarnas karriärer efter festen på Stortorget. Tack till Eliteprospects.

Målvakter

Annons

Oscar Alsenfelt

Följde med upp till SHL, men fick mest agera båsöppnare bakom Martin Gerber. Lämnade sedan för Modo och Leksand. Den sistnämnda klubben förde han också till SHL. Nu tillbaka i Malmö där han dras med en höftskada. Lär inte kunna spela mer denna säsong.

Karol Krizan

Plockades in under säsongen och gjorde mycket nytta, trots att han inte spelade speciellt mycket. Fick i stället Oscar Alsenfelt att göra sitt livs kvalserie. Hann spela i Italien, Norge och Slovakien innan han avslutade karriären förra våren.

Backar

Björn Karlsson

Har gjort comeback denna säsong efter en lång frånvaro på grund av hjärnskakning. Andra skador har dock inneburit att det bara blivit 15 allsvenska matcher med Pantern.

Johan Jonsson

Följde med Växjö Lakers till SHL och gjorde en säsong där med 49 matcher innan han drog till Södertälje. Är nu tillbaka hemma i Västerås, men inledde säsongen med en långtidsskada. Nu är Jonsson tillbaka i laget och senast mot Oskarshamn bildade han backpar med Charlie Cook.

Jeremias Augustin

Annons

Stannade i moderklubben i tre SHL-säsonger innan flytten gick till Malmö Redhawks. Där var han med och förde laget till SHL. Denna säsong har det blivit 43 SHL-matcher och i snitt cirka tio minuter på isen per match. Har utgående kontrakt.

Marcus Johansson

Gjorde 15 SHL-matcher under hösten 2011 innan han flyttade till Tingsryd. Spelade allsvensk hockey där även 2012-13. Den defensive backen avslutade karriären med att bli poängkung i division 2-kvalet med HA74 våren 2014.

Nicklas Rahm

Avslutade sin aktiva karriär med att ta Växjö Lakers till SHL. Fick sedan uppdrag som fystränare i samma klubb och är numera assisterande tränare till Sam Hallam.

Nils Andersson

Har hunnit vara med att göra ytterligare två klubbar till SHL-lag sedan kvalserien med Växjö Lakers. Gjorde en SHL-säsong i Växjö innan han drog till Stockholm och Djurgården. Där var han skadad år ett och en nyckelspelare år två. Fick inte följa med till SHL och gjorde då i stället resan tillsammans med Malmö Redhawks. Där är 24-åringen numera assisterande lagkapten.

Joakim Larsson

Ung back som inte fick mycket speltid i Växjö Lakers, men som fanns med på bänken i samtliga tio matcher i kvalserien. Lämnade för Skövde och pausade sedan karriären. De två senaste åren har han spelat division 3-hockey med Åstorps IK.

Forwards

Annons

Gustav Hjalmarsson

Stannade i SHL-Lakers i två säsonger efter avancemanget. År två blev han dock utlånad till Karlskrona. Flyttade sedan till Björklöven och Troja. Testade med en dansk klubb inför denna säsong, men spelar inte för någon klubb just nu.

Dustin Johner

Fick inte följa med till SHL och flyttade i stället fyra mil söderut för en allsvensk säsong med Tingsryd. Det gav sedan också ytterligare tre allsvenska säsonger med Djurgården och Västerås. Har nu flyttat till Österrike och Villacher SV. Spelade nyligen sin 500:e match i europeisk hockey.

Steve Saviano

Publikfavoriten gjorde två SHL-säsonger med Växjö Lakers innan han flyttade till Djurgården. Där var han och Nils Andersson med om att ta laget till SHL. Gjorde ytterligare en SHL-säsong, men fick sedan inte förlängt kontrakt. Spelar numera i Österrikes liga, men i italienska HC Bolzano. Där har det blivit 30 poäng på 54 matcher.

David Lundbohm

Fick inte följa med till SHL och stannade i stället i allsvenskan under en och en halv säsong med Västerås. Lånades sedan ut till finska Tuto och österrikiska Vienna Capitals innan han lade klubban på hyllan.

Anders Eriksson

Gjorde en SHL-säsong med Växjö Lakers innan kontraktet gick ut. Flyttade då till allsvenska Örebro och förde laget till SHL. Är nu inne på sin tredje SHL-säsong med Örebro och är helt ordinarie i laget. Har dock utgående kontrakt.

Annons

Josh Soares

Poängkung under Växjö Lakers senaste allsvenska säsong, men blev aldrig någon SHL-hit. Drog till Österrike innan han återvände och blev en flopp i Oskarshamn. Är numera åter poängkung. Denna gång i norska Stavanger Oilers där han har gjort 131 poäng på 110 matcher.

Johan Andersson

Gjorde två SHL-säsonger med Växjö Lakers. Flyttade sedan till Frankrike för en säsong i Dijon. Är numera en nyckelspelare i Troja som försöker ta sig tillbaka till allsvenskan.

Joakim Hillding

Följde inte med Växjö Lakers till SHL utan nappade i stället på ett kontrakt i Färjestad. Gjorde fyra säsonger där innan han i höstas återvände till Växjö Lakers. Har haft det tufft hittills med 17 poäng på 41 matcher.

Christian Magnusson

Forwarden från Alvesta SK lämnade Växjö Lakers efter avancemanget till SHL. Flyttade i stället till Karlskrona i Blekinge där han var med och tog laget till allsvenskan. Lade skridskorna på hyllan våren 2013, men har plockat ned dem igen för att spela med Örlogstaden Admirals i Karlskrona.

Johan Markusson

Kapten Markusson gjorde tre SHL-säsonger med Växjö Lakers innan han slutade. Fick också uppleva klubbens första slutspel under våren 2014.

Annons

Erik Josefsson

Är inne på åttonde raka säsongen i klubben. Har fortfarande kvar rollen som center i fjärdekedjan och gör ungefär samma jobb nu som då. Fast på en helt annan nivå. Har utgående kontrakt.

Daniel Åhsberg

Gjorde tio matcher med Växjö Lakers i SHL, men lånades sedan ut till de allsvenska klubbarna Rögle och Örebro. Hockeyresan har sedan tagit honom till Tingsryd, Dijon och Vita Hästen. Denna säsong spelar Daniel Åhsberg i norska Lillehammer. Där har han gjort 25 poäng på 25 matcher.

David Laudius

Fick inte följa med till SHL och flyttade i stället till allsvenska Tingsryd. Där gick det inte alls lika bra som under den förra sejouren. Drog hem till Skåne och Helsingborg och producerade bättre igen på division 1-nivå. Spelar nu i Troja, men 27-åringen har inte riktigt fått i gång karriären igen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons