Annons

Så gick det för Österhjältarna

Publicerad 15 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det är dags för en ny Östersäsong. Vi laddar för den med att minnas tillbaka 2012. Öster började bra det året - och förlorade inte förrän efter 18 matcher med poäng. Här är hjältarna.

Alexander Nadj

Annons

Spelade i Öster i ytterligare två säsonger, en i allsvenskan och en i superettan. Flyttade sedan hem till Göteborg och har precis inlett en ny säsong som reservmålvakt i allsvenska Häcken.

Darmin Sobo

Vaktar målet i topptippade division 3-laget Älmeboda/Linneryd. Har också hunnit med en vända i Oskarshamns AIK.

Dzevad Selimagic

Har representerat flera lokala klubbar de senaste säsongerna, bland annat IFK Lammhult och Alvesta. Står i år i division 3-laget Rydaholm.

Joakim Wulff

Lämnade Öster efter allsvenskan 2013 för superettan med Varberg. Där har han varit förstamålvakt i två år och har precis inlett sin tredje säsong.

Andreas Wihlborg

Stannade i Öster i ytterligare tre säsonger innan han flyttade hem till Skåne och Höllviken under förra sommaren. Representerar samma klubb även denna säsong och kommer därför att möta Öster i seriespelet.

Månz Karlsson

Annons

Spelade med Öster i allsvenskan innan han flyttade till Åtvidaberg. Där återförenades han med Roar Hansen förra året, men laget åkte ur. Nu är Månz en av de mest rutinerade i truppen och en nyckelspelare i det unga laget.

Patrik Bojent

2015 blev sista året i Östertröjan för Putte som spelat över 300 seriematcher i den rödblå tröjan. Nu varvar han ner i division 4 med Åryd och laddar för helgens seriepremiär mot Furuby.

Stefan Karlsson

Följde med till allsvenskan, men stannade sedan i serien med Djurgården när Öster åkte ur. Där är han fortfarande kvar, men hade dåligt med speltid under förra året. Har gjort 25 allsvenska minuter under 2016.

Mario Vasilj

Är fortfarande kvar i klubben och blir i år lagkapten. Är fortfarande en mycket viktig pjäs i försvaret och har gjort över 220 matcher i Öster.

Freddy Söderberg

Skyttekung som hade krutet torrt under den magiska säsongen. Det har inte gått lika bra efter det, men är fortfarande kvar i klubben och ett alternativ på anfallspositionen.

Denis Velic

Annons

Poängkung 2012 och en riktigt viktig spelare i offensiven. Lyckades inte lika bra i nytt spelsystem i allsvenskan 2013. Kvar i klubben, men främst tänkt som ett defensivt alternativ på mittfältet denna säsong. Är samtidigt också ny som assisterande tränare.

David Vidarsson

Lämnade Öster efter 2012 och flyttade hem till Island och topplaget Hafnarfjördur efter ett år i Danmark. Där spelar han alltjämt. Hafnarfjördur är ett av de bästa lagen på Island och Vidarsson har spelat Europa League tre av de senaste fyra åren.

Alexander Henningsson

Spelade vidare med Öster fram till förra sommaren då han gick till allsvenska Halmstads BK. Laget åkte ur och i år spelar Alexander Henningsson med dem i superettan.

Johan Persson

Sheriffen gjorde en allsvensk säsong i Öster innan han drog till Stockholm och Hammarby. Han var med om att skjuta Bajen till allsvenskan och är en viktig spelare på innermittfältet. Skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Hammarby.

Kevin Amuneke

Har hunnit med en hel del sedan sitt ganska korta gästspel i Öster. Drog till Trelleborg, vidare till Portugal och Serbien och landade i division 1 södra och Halmia förra året. Oklart om han spelar denna säsong.

Jonas Hellgren

Annons

Lånades ut till superettan och Assyriska under Östers enda allsvenska säsong, men kom sedan åter för 2014. I fjol spelade han i samma serie med Utsikten. Nu är han tillbaka i moderklubben Västerås SK för en säsong i division 1 norra.

Andreas Birgersson

Nyförvärv inför 2012 från division 2-laget Ljungby, men fick inte många chanser under sina år i klubben. Flyttade till oskarshamns AIK 2015 och gjorde där sex mål. Laddar nu för en ny säsong i division 1 södra och får bland annat spela match för bortalaget på Myresjöhus Arena.

Matteo Blomqvist-Zampi

Fick göra ett par allsvenska inhopp med Öster innan han drog till Falkenberg. Där skadade han sig tidigt. Återvände till Öster 2015 och gjorde ett mål förra säsongen. 2016 inledde på sämsta möjliga sätt med ännu en långtidsskada.

Elmin Nurkic

Börjar bli riktigt rutinerad i Östertröjan och är redo för nionde raka säsong i a-truppen. Var med i alva matcher i allsvenskan 2013, skadad 2014 och tillbaka som ordinarie ytterback 2015.

Karl-Johan Lindblad

Fick inte spela i allsvenskan, men har sedan vuxit in i mittförvaret bredvid Mario Vasilj. 24 matcher förra säsongen och redo för ytterligare ett år med Öster.

Lucas Ohlander

Annons

Anfallstalang som lånades in från allsvenska Helsingborg. 2012 blev också hans sista säsong i den klubben. Har sedan dess spelat i Danmark och på Island. I fjol var han i division 1-laget Motala och nu väntar division 2-fotboll med Helsingborgs Akademi.

Fredrik Lundgren

Spelade inget i allsvenskan 2013 och drog sedan till Ängelholm i superettan. Där har han blivit en riktigt viktig spelare i försvaret. Skadade sig tidigt denna säsong och missar nu någon månad.

Darijan Bojanic

Fick en del allsvensk speltid i Öster innan han såldes till IFK Göteborg. Där blev han inte kvar speciellt länge innan han drog till Helsingborg. Kvar i Henrik Larssons lag och en startspelare som redan spräckt målnollan i årets allsvenska.

Anton Henningsson

Lämnade Öster redan under 2012 för en utlåning till Oskarshamn. Gjorde sedan ett år med Kristianstad i division 1 södra innan han flyttade till Norge. Där har han inlett tredje raka säsongen med Raufoss som tog sig till näst högsta ligan förra året.

Jesper Andersson

Spelar numera i Älmeboda/Linneryd och laddar för toppstrid i division 3-fotbollen.

Johan Andersson

Annons

Stort löfte på backsidan som inte fick mycket speltid i allsvenskan. Fick sedan inte heller mycket speltid i superettan eller division 1 södra och drog då till IFK Värnamo. Där har han startat i två matcher denna säsong.

Marcus Bergholtz

Kom in i laget under 2012 och stannade till 2014. Flyttade sedan hem till Skåne och superettan med Ängelholm. Är en viktig spelare där även denna säsong.

Joachim Lantz

Lånades in under andra halvan av 2012, men lämnade sedan klubben. Gjorde ytterligare ett år i IFK Berga där han numera är tränare.

Filip Thurn

2.03-Thurn fick inte mycket speltid i Öster. Spelade fotboll i Bohuslän under 2015 i division 4-laget Kungshamns IF.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons