Annons

Så gick det för Taifhjältarna

Publicerad 3 mars 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Taif skriver historia för tillfället när man kvalar mot SHL. Många spelare har skrivit historia under klubbens 93 år. Vi har kollat vad som hände med spelarna som tog laget till allsvenskan under våren 2010. Tack till Eliteprospects.

Målvakter:

Annons

Peter Johansson

Förde Taif till allsvenskan, men fick inte följa med dit. Flyttade i stället till Mörrum där han gjorde drygt en säsong till innan han lade av. Är numera målvaktstränare i samma klubb.

Victor Tisell

Gjorde en allsvensk säsong med Taif och fick stå en del. Fick sedan inte nytt kontrakt utan flyttade i stället till Kristianstad där han gjorde två division 1-säsonger. Avslutade den aktiva karriären med en säsong i norska andraligalaget Mangelrud. Noterade där vassa 1.25 i GAA.

Backar:

Christoffer Björklund

Lånades ut till Olofström under Taifs första allsvenska säsong. Blev ordinarie under den andra som sedan slutade med nedflyttning. Har dock stannat som allsvensk efter det genom spel i Västerås och Mora. Den här säsongen har han spelat samtliga matcher med Mora.

Christoffer From-Björk

Följde med Taif till allsvenskan och gjorde två säsonger där. Flyttade sedan hem till Stockholm och är nyss avslutat fjärde säsongen med Huddinge i division 1-hockeyn. Har varit kapten de två senaste säsongerna.

Robin Jacobsson

Annons

Var med och tog Taif till allsvenskan under sin andra säsong i klubben. Var sedan med under de två säsongerna i allsvenskan och blev kapten år två. Har sedan testat SHL-spel med Luleå, Brynäs och Leksand. Är numera assisterande kapten i den sistnämnda klubben.

Ismo Siren

Har ett mycket spännande hockey-CV med många klubbar du inte direkt kan allt om. Gjorde bara en säsong i Sverige och i Taif. Har sedan dess spelat i två finska lag i lägre divisioner, Virkiä och JPK. Har där också blivit forward och poängkung.

Juha Gustafsson

Den defensiva klippan gjorde en stabil säsong när Taif fick upp, men fick det tyngre i allsvenskan där han fick vara med en säsong. Flyttade sedan till division 1-laget Kristianstad, men där blev det bara en säsong. Har inte spelat sedan dess.

Antti Alamäki

Fick inte nytt kontrakt med Taif och flyttade i stället till dåvarande division 1-laget Asplöven där han också blev kapten. Gjorde fyra säsonger där och var med och föra laget till allsvenskan. Inför förra säsongen flyttade han hem till Finland och avslutade som kapten i en lägre division i laget TIHC.

Rasmus Johansson

Den unge backen från Nybro fick spela åtta av matcherna i den lyckade kvalserien. Fick sedan inte vara med och spela allsvenskan utan gick i stället till Nybro. Kom åter till Taif 2013 och var ännu en gång med om att föra laget till allsvenskan, men fick inte följa med då heller. Spelar numera i Troja där han hoppas på ännu en uppflyttningsfest – och på allsvensk debut.

Forwards:

Annons

Matt Davidson

Kom till klubben från danska Fredrikshamn inför den lyckade säsongen och levererade 57 poäng på 41 matcher under grundserierna och senare även nio mål på de tio matcherna i kvalserien. Hängde med till allsvenskan, blev kapten, men kunde inte leverera på samma nivå. Flyttade sedan hem till Canada och lade skridskorna på hyllan.

Fredrik Hansson

Fick spela en allsvensk säsong med Taif, men fick sedan inte något nytt kontrakt. Drog i stället till Kristianstad där han nu är inne på femte raka säsongen. Är numera lagkapten och mitt uppe i play off mot Södertälje. KIK vann första matchen och Hansson har gjort tio poäng på sju PO-matcher.

Christian Jacobsson

Fick vara med om att föra moderklubben till allsvenskan och följde också med dit, men spelade bara ett fåtal matcher. Var dock tillbaka till kvalserien 2011 och gjorde ett mål och tre assist när Taif förnyade sitt allsvenska kontrakt innan han lade klubban på hyllan.

Victor Rollin-Carlsson

Centern från Uppsala kom till Taif inför 2009-10 och stannade i de två följande säsongerna i allsvenskan. Flyttade sedan åter till Almtuna och är numera lagkapten i det allsvenska laget. Spelar just nu förkvalserie mot SHL.

Henrik Bankelius

Följde med till allsvenskan och gjorde två säsonger där med Taif. Lämnade klubben för Vita Hästen efter degraderingen 2012. Har nu gjort fyra säsonger i Norrköping och har varit med och fört klubben till allsvenskan. Är dessutom lagkapten med kontrakt över nästa säsong.

Annons

Simon Stark

Forwarden från Diö följde med Taif till allsvenskan och var med under de två säsongerna där. Gjorde sedan samma resa som kedjekompisen Fredrik Hansson redan gjort genom att flytta till Kristianstad. Är inne på fjärde säsongen där och spelar just nu play off mot Södertälje.

Joakim Hillding

Slog igenom på allvar i Tingsryd, men gjorde den förbjudna resan efter avancemanget när han skrev på för Växjö Lakers. Där blev det SHL-avancemang, men Hillding flyttade ännu en gång. Efter fyra säsonger med Färjestad är han nu tillbaka i Växjö Lakers.

Johan Forsander

Rutinerade spelare som plockades in från Dalen under säsongen. Gjorde avtryck, men valde sedan åter att flytta hem till Jönköping och en avslutade säsong med division 2-laget Dalen.

Anders Åkesson

En riktig legendar i klubben som satte punkt för en fantastisk karriär med den lyckade kvalserien. Fick där också göra säsongens enda mål, men bidrog ändå offensivt. Noterades bland annat för 24 assist under grundserie och alletta. Totalt blev det över 600 matcher i den grönvita dressen.

Tomas Lundström

Följde med till allsvenskan och gjorde en säsong där med Taif. Varvade sedan ner med division 1-hockey i Mörrum och division 2-hockey i Alvesta innan han blev hockeypensionär.

Annons

Filip Owesson

Gjorde sina första matcher i a-laget i kvalserien 2010, men spelade sedan J20-hockey under Taif första allsvenska säsong. Ordinarie under år två som dock slutade med nedflyttning. Stannade i moderklubben och är kvar än i dag och upplever just nu en helt fantastisk säsong.

Olof Einarsson

Gjorde totalt 13 säsonger i den grönvita dressen. Säsongens 2009-10 var den näst sista. Följde med till allsvenskan och avslutade karriären med att göra tre mål på tio matcher när Taif förnyade kontraktet i kvalserien.

David Jonsson

Gjorde fyra säsonger i Taif och levererade gott om poäng under grundserierna. Den sämsta säsongen var dock den avslutande som gav allsvenskt avancemang. Stannade i division 1-hockeyn och har spelat med Skövde, Kiruna och Mörrum. Förra säsongen spelade han ett gäng matcher i division 3-hockeyn med Sölvesborg.

Olof Svensson

Har gjort över 300 matcher i Taif, men fick aldrig spela allsvensk hockey i klubben. Flyttade till Mörrum efter avancemanget och stannade där i tre år. Flyttade sedan åter till Taif och var ännu en gång med om att föra laget till allsvenskan. Lirar numera division 2-hockey i HA74.

David Laudius

Gjorde, precis som Hillding, den ”förbjudna” övergången till Växjö Lakers efter en poängstark division 1-säsong i Taif. Lyckades inte alls lika bra i allsvenskan och återvände sedan till Taif. Inte heller där lyckades han etablera sig på allsvensk nivå. Har nu tre raka division 1-säsonger bakom sig. Först i Helsingborg och numera i Troja som är på väg mot allsvensk kvalserie.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons