Annons

Så hög är hyran för nya studentbostäderna

Publicerad 5 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

112 nya studentbostäder på Campus i Växjö har lagts ut för uthyrning. Lägenheterna är de första av Växjöbostäders totalt 600 utlovade nybyggda studentboenden. Enligt Smålandsposten kommer den lägsta hyran att vara på 7241 kronor, exklusive el. Trots två fria månader är det ett pris som upprör studenterna, som bland annat kallar det för skandal.

– Va!? Det känns helt orimligt med 7200 kronor i hyra. Hur ska man kunna betala det?, säger studenten Cecilia Lind till Smålandsposten och får stöd av andra studenter:

Annons

– Jag skulle absolut inte ha tagit den lägenheten, det är alldeles för mycket pengar. Det är mer än att utnyttja studenter, det är helt extremt, säger Oscar Wardell till tidningen.

Enligt Växjöbostäder beror priset på att det är nya bostäder. De hävdar också att de inte tar ut mer än vad de behöver.

– Nytt kostar alltid mer än begagnat. Jag har full respekt för att det är mycket pengar men man kan inte bygga begagnat. En del kanske jobbar extra eller väljer bort annat som kostar pengar för att bo nytt mitt på Campus, säger Maria Säterdal, VD för Växjöbostäder till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons