Så jobbar polisen under Karl-Oskar

Publicerad 10 augusti 2016
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Till helgen är det dags för årets Karl-Oskardagarna i centrala Växjö. Under sommarens festivaler runt om i landet har polisen fått ta emot många anmälningar om sexuella ofredanden.

– Historiskt har vi varit förskonade mot det under Karl-Oskardagarna. Vi har i alla fall inte fått många polisanmälningar. Det är något enstaka fall, säger polisens presschef Robert Loeffel.

Under sommaren har polisen lanserat kampanjen ”Tafsa inte” och den kommer att finnas på plats även i Växjö. Gula armband kommer att delas ut till besökare under Växjös stadsfest.

– En speciellt avsedd polisstyrka kommer att jobba intensivt under Karl-Oskardagarna, säger Robert Loeffel.

Förutom poliser blir det också extra ordningsvakter och dessutom efterlyser Robert Loeffel fler nyktra vuxna som stannar ute längre på nätterna.

– Vi hoppas att det ska vara mycket gula västar som syns och vi efterlyser också stor föräldranärvaro. Vi har planerat och föreberett en längre tid för den här festivalen och tar också in erfarenhet från andra områden.

 

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.