Annons

Så många har frihetsberövat för narkotikainnehav

Publicerad 21 mars 2016
Admir Smailagic, polisens insatschef under Arabyinsatsen. Foto: Petronella A Lindgren, Smålandsposten
Admir Smailagic, polisens insatschef under Arabyinsatsen. Foto: Petronella A Lindgren, Smålandsposten

Ett av polisens största mål med Arabyinsatsen är att bekämpa narkotikahandeln i området. Under de två första veckorna som insatsen har varit igång har 18 personer frihetsberövats varav 16 stycken gäller narkotikabrottslighet. Fem av dessa har blivit anhållna, skriver Smålandsposten.

Enligt polisens insatschef Admir Smailagic har polisen under de två första veckorna haft ett medvetet fokus på narkotikan, vilket kan återspegla sig i resultatet. Under kommande veckor ska dock fokuset variera på annan brottslighet.

Annons

Många av personerna som har frihetsberövats har använt narkotikan för eget bruk och samtliga ingripanden har skett inne i lägenheterna.

– Vi har även sex innehav av narkotika, fyra personer som är misstänkta för överlåtelser samt drograttfylleri, säger Admir Smailagic till Smålandsposten och fortsätter:

– Jag tycker att vi fått bra respons när vi har pratat med dem. De uppskattar att vi är i området och arbetar, vi har utan tvekan de boende med oss.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons