Annons

Så många lärare behövs det i Växjö

Publicerad 1 februari 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Det är brist på lärare i landet och skolorna i Växjö använder sig idag av outbildad personal. Under åren 2016 till 2020 kommer det behövas cirka 540 nya lärare på grund av pensionsavgångar, och en ökning av antalet elever, skriver Smålansposten.

– Om det saknas personal kan det ju påverka kvalitén om det bli riktigt illa. Vi är inte där nu på det sättet men det finns obehöriga lärare och outbildad personal i förskolan, säger Åsa Johansson, som har ansvar för personalfrågorna på utbildningsförvaltningen i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

I dag har utbildningsförvaltningen drygt 2 500 anställda. För att klara av utmaningen med lärarbristen kommer kommunen göra vissa punktinsatser. Det kan handla om att ta in pensionärer till undervisningen och att få in nyanlända snabbare än vad som görs i dag.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons