Annons

Så många spelade nattfotboll

Publicerad 14 juni 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Sedan oktober har Östers IF anordnat Nattfotboll tillsammans med stiftelsen Goodsport. Efter den första säsongen har totalt 1 520 deltagartillfällen registrerats. Totalt har 200 ungdomar varit med på fotbollskvällarna i Tipshallen.

– Tillsammans med Goodsport har vi lyckats starta ett hållbart integrationsprojekt som verkligen gör skillnad. I takt med att engagemanget bland ungdomarna har ökat har brottsligheten i många städer i Sverige minskat vilket vi hoppas även kommer att minska i Växjö, säger Andreas Skagerlind, marknadschef i Öster i ett pressmeddelande.

Annons

Goodsport ordnar också projekten Tjejfotboll, Jobbchansen och Skolträffen i andra städer. Nattfotbollen är en del av Öster i samhället. Under samma rubrik lanserar föreningen nu också ”Fotboll för alla”-matchen.

Fredagen den 19 augusti spelar Öster mot Qviding på Myresjöhus Arena. Tillsammans med sina partners bjuder Öster på fri entré för dem som bokar biljett. Där blir det också underhållning med artister från AMB Sweden i Tingsryd.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons