Annons

Så matchas Tambellini i comebacken

Publicerad 15 februari 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Han var en av guldhjältarna i Växjö Lakers våren 2015. Nu är Jeff Tambellini tillbaka och redo för comeback. Den sker under torsdagen mot det lag han och Växjö Lakers mötte i den där historiska finalen – Skellefteå AIK.

– Det känns fantastiskt. Det känns som att komma hem. Jag har familj i staden och vi har chans att vinna titeln, säger Jeff Tambellini efter onsdagens ispass i Växjö ishall.

Annons

Efter guldåret i Växjö återvände forwarden till Nordamerika. Drömmen var spel i NHL med Tampa Bay Lightning. Det blev AHL med Syracuse Crunch. Tambellini gjorde en hel del poäng och inför denna säsong var han tillbaka i SHL med Djurgården. Där har det varit tungt.

– Det var en fin chans att spela i en fantastisk stad. Jag försökte göra det bästa av det. Nu är det spännande att vara här. I slutspelstider vill du vara i de bästa lagen. Vi ska gå för det och det känns fantastiskt för mig, säger Tambellini som hellre vill prata om återstarten i Växjö Lakers än tiden i Djurgården.

– Det är så mycket talang och djup i truppen. Det var bara en tidsfråga innan det lyfte. Det känns spännande att komma till ett lag som går i rätt riktning och nu ska vi bygga på det de tio sista matcherna.

Finns det likheter med 2015?

– Det är lite som laget 2015. Det är så mycket djup. Ska du vinna något efter tre serier i slutspelet måste du ha djup, både målvakter, forwards och backar.

Under onsdagens ispass bildade Jeff Tambellini kedja med Linus Fröberg och Adam Brodecki. Sam Hallam såg alltså ut att ha splittrat succékedjan med Pettersson–Brodecki–Everberg. Under ispasset tog Tuomas Kiiskinen platsen hos Pettersson och Everberg. Robert Rosén och Olli Palola spelade med Ville Leino och Josh Hennessy.

Den ende spelare som saknades var Teemu Laakso och han kommer inte spela i veckans matcher mot Skellefteå och Leksand.

– Jag tycker alltid det är lurigt efter ett break. Vi har fått in Tambo, truppen är spikad och vi har haft tolv forwards en längre tid. Det är skönt att få ett alternativ till och bredda truppen där, säger Sam Hallam som kommer att matcha nyförvärvet i en av två PP-uppställningar.

– Vårt powerplay har varit väldigt dåligt de senaste nio matcherna, där vi gör ett fantastiskt bra resultat och har ett powerplay på tio procent. Det ar inte svårt att välja att peta in honom där för att skapa lite nytt.

Han kommer från en tuff säsong i Djurgården?

– Vi får ha respekt för att det har varit ett tufft år för honom och många i det laget han varit. Det är inget som vänder bara för att man byter miljö. Vi får ge honom lite tid och det viktigaste är att han är glad över att vara här och vi är glada över att ha honom här. Det är en bra utgångspunkt, säger Sam Hallam.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons