Annons

Så mycket fick de in via crowdfunding

Publicerad 28 april 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

När Alvestaglass bestämde sig för att växa ännu mer valde de en annorlunda metod. De lät svenska folket gå in och investera i företaget via crowdfunding. Försöket visade sig vara lyckat, på några veckor fick de in närmare 17 miljoner kronor när över 900 personer satsade allt från 500 kronor till tre miljoner, skriver Lokaltidningen Alvesta.

– Visst hoppades vi på att tillräckligt många skulle vara intresserade, vi trodde på att få ihop minst 10 miljoner på den utsatta tiden, säger Richard Hertvig, vd på Alvestaglass.

Annons

Snittinvesteringen var 18 994 kronor och investeringserbjudandet är inte det första för glassföretaget. Nu hoppas de på en börsnotering år 2020.

– Vi räknar med en ljus framtid och med tanke på det intresse som finns för våra produkter kan det vara en riktig vinstlott att ha satsat pengar i Alvestaglass, säger Richard Hertvig.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons